Πρόβλημα Bridge Νο8

  • Τι θα ανοίξετε και τι θα επαναδηλώσετε με το χέρι του Νότου;
  • Λύση:

Τι θα ανοίξετε και τι θα επαναδηλώσετε με το χέρι του Νότου;

Μοίρασε ο Νότος, όλοι στην 2η.

: Α Κ Q J
: A 10 9 8
: K Q J 7
: K

Λύση:

Έχουμε 23 πόντους και 4-4-4-1. Σίγουρα δεν είναι σωστό να ανοίξουμε 1 , αφού θέλουμε ελάχιστα απ` τον συμπαίκτη μας για να βγάζουμε μανς (πέραν που και τότε έχουμε πρόβλημα επαναδήλωσης) αφού με μια ανιούσα αγορά 2 ή 2 θα δείχναμε 5φυλλο το καρό μας).

Συνεπώς σίγουρα αυτό το χέρι είμαστε υποχρεωμένοι να το ανοίξουμε 2 .
Ας υποθέσουμε ότι ο συμπαίκτης μας αγοράζει 2 αναμένοντας. Ίσως κάποιοι να μπήκατε στον πειρασμό να επαναδηλώσετε 2 με τετράφυλλο, επειδή δεν έχουμε ομαλή κατανομή και οι πίκες μας είναι πολύ καλές. Αυτή η αγορά είναι επίσης πολύ κακή. Η επαναδήλωση 2 μετά από το δυνατό άνοιγμα δείχνει ένα δυνατό χέρι με μακριά πίκα, το οποίο έχει πολλές μπάζες με ατού τις πίκες και περνάει λοιπόν λάθος πληροφορία στον σύντροφο. Επιπλέον, αν καταλήξουμε να παίζουμε 4 στο μισφίτ, μπορεί να υποφέρουμε αν αναγκαστούμε να κόψουμε 2 φορές σπαθί στο χέρι μας με τα δυνατά ατού, χάνοντας τον έλεγχο και πιθανώς και λεβέ από ατού.

Χέρια όπως αυτό πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε ως ομαλά, οπότε η επαναδήλωση μας είναι 2 ΝΤ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι αν ακούσουμε 3 stayman από τον σύντροφο, αλλά και 3 ΝΤ να ακούσουμε δε χρειάζεται να ανησυχούμε ούτε για την ανώμαλη κατανομή, ούτε για τον ξερό Κ . Πολύ συχνά είτε θα βρούμε βοήθεια από τον συμπαίκτη μας στα σπαθιά, είτε οι αντίπαλοι δε θα βρουν την αντάμ σπαθί, είτε ακόμα θα σκοράρουμε την πρώτη λεβέ με τον Κ . Μην ξεχνάτε ότι το γεγονός ότι ο Κ είναι ξερός το γνωρίζουμε μόνο εμείς και όχι η άμυνα.