ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BACKGAMMON 2018-19

Το Σάββατο 22/9 στις 11:30 ξεκινάει το Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Backgammon.

Στην έδρα του ομίλου μας για 5η συνεχόμενη χρονιά θα διοργανωθούν οι 10 αγωνιστικές του ομίλου Αττικής που θα δώσουν 7 θέσεις πρόκρισης από τις 16 συνολικά που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας στην τελική φάση του Ιουνίου.

Αξίζει να αναφερθούν κάποια σημαντικά γεγονότα που αφορούν στο ραγδαία αναπτυσσόμενο άθλημα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

  • Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Backgammon από φέτος θα συμπεριλάβει το πρωτάθλημα Ελλάδας στο World Ranking παικτών που έχει ξεκινήσει από πέρσι σε όλο τον κόσμο.
  • Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με νέο σύστημα βαθμολόγησης. Όλοι οι παίκτες θα παίζουν 4 ματς των 9 πόντων σε κάθε αγωνιστική χωρίς αποκλεισμό και κατά συνέπεια η βαθμολογία θα προκύπτει ύστερα από ίσο αριθμό αγώνων για όλους. Το γεγονός αυτό μειώνει τον παράγοντα τύχη και οριοθετεί χρονικά όλα τα τουρνουά.
  • Οι διεθνείς επιτυχίες πολλών σπουδαίων Ελλήνων παικτών και η εξάπλωση του παιχνιδιού μέσω του Ίντερνετ οδήγησαν σε σημαντική αύξηση προσέλευσης παικτών στις πρόσφατες διοργανώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας.
  • Ο Όμιλος Πνευματικών Αθλημάτων Χολαργού μαζί με άλλους 6 ομίλους σε διάφορα σημεία της Ελλάδας είναι τα πρώτα μέλη της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής για την ίδρυση της Ομοσπονδίας Σύγχρονου Τάβλι Ελλάδας, η οποία διεκδικεί αθλητική αναγνώριση από την Γ.Γ.Α. και έχει διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία το Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Backgammon (2017 και 2018) και τις τελικές φάσεις Ατομικού Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Ελλάδας. Στην προσπάθειά μας αυτή καλούμε όλα τα άτομα ή συλλόγους που συντάσσονται με τους σκοπούς μας να έρθουν σε επαφή μαζί μας.
  • Θυμίζουμε ότι η σχέση του Backgammon με το παραδοσιακό τάβλι μοιάζει πολύ με τη σχέση που έχει ο τελικός του Wimbledon με τις ρακέτες στην παραλία. Σαφώς και δεν υποβιβάζουμε το αγαπημένο σε όλους μας “ταβλάκι”. Όμως πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι το Backgammon είναι ένα πραγματικό πνευματικό σπορ στο οποίο ο παράγοντας τύχη μακροχρόνια εκμηδενίζεται, δίνοντας τη θέση του στην στατιστική ανάλυση και τη στρατηγική δεινότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Backgammon και λεπτομέρειες για όλες τις Ελληνικές διοργανώσεις θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας www.bgfed.gr.

Ευχόμαστε σε όλους καλή αγωνιστική χρονιά!

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τον συναρπαστικό κόσμο του Ελληνικού Backgammon!

Spread the love